Svoji sezónu odstartovali i mladší žáci

HBC Prachatice Highlanders – SK INTER Blovice 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

V prvním zápase sezóny jsme odcestovali do Prachatic. A byla to premiéra nejen některých hráčů, ale také blovického busu, který nás poprvé v historii klubu dopravil na zápas. Děkujeme tímto městu Blovice, že takovou možnost nabízí.

Samotný zápas se hrál za příjemného počasí a soupeři se do sebe bez respektu pustili. Nám trvalo trochu déle než jsme se rozkoukali a tak jsme museli odolat několika šancím soupeře. Pak jsme se také osmělili a zahrozili jsme, zejména z brejků. Bohužel jsme ještě v první třetině inkasovali, když se soupeř prosadil dorážkou z brankoviště.

Protože jsme byli soupeři rovnocenným partnerem, šli jsme do druhé třetiny s cílem vyrovnat skóre. To se dlouho nedařilo, přestože příležitosti jsme měli. Nakonec to vzal na sebe z pozice obránce Robin Terelmes, který gólově završil delší tlak v pásmu soupeře – 1:1. Radost netrvala dlouho, hned po bully soupeř z nemožného úhlu propasíroval míček do naší branky a tak jsme opět ztráceli.

Třetí třetina měla tedy stejný cíl jako ta druhá, tedy alespoň srovnat stav. Opět jsme k tomu několik možností měli, ale nezadařilo se ani po redukci sestavy na 2 útoky. Poté zafungovalo staré známé nedáš dostaneš, kdy po naší šanci z protiútoku šťastně skóroval soupeř a určil tak konečné skóre utkání.

V našem týmu se v dobrém světle předvedlo hned několik nováčku, pro které byl tento zápas prvním soutěžním. Všichni podali výkon na samé hranici svých možností a zkušenější kluci jim pomohli ve zdárném startu. Pokud budeme pokračovat v poctivém tréninkovém procesu, určitě se dostaví i lepší výsledky.

Start a Conversation