Nová sezóna se naplno rozjela

O uplynulém víkendu absolvovali mladší žáci turnaj v Praze, kde jsme mohli vidět zlepšení každým zápasem.

Turnaj jsme zahájili čtvrteční předehrávkou proti Plzni. Podařilo se nám sice vyhrát, zásluhou dvou gólů Kuby Nygrýna, první třetinu 2:1, ale zkušenější soupeř ve druhé časti otočil vývoj skóre a připsal si výhru 5:2.

V Praze jsme pak nejprve nastoupili proti Českým Budějovicím. Zápas byl bohatý na šance na obou stranách, bohužel pro nás soupeř jich využil více a zvítězil 4:2. V zápase jsme působili nejistě hlavně v obranné fázi, na které byla patrná nesehranost.

Dalším soupeřem nám byl domácí Kert Park. V první části zápasu jsme se drželi soupeři na dostřel, ale na začátku druhé části naše defenziva spala, dostali jsme několik gólů rychle po sobě a o vítězi bylo rozhodnuto. Celkové skóre 2:8 bylo dáno zejména touto nepovedenou pasáží.

V neděli jsme napřed nastoupili proti Pardubicím a byl to podobný obrázek jako zápasy proti Plzni a Budějovicím – šance byli, ale málo jsme proměňovali. Výsledek jako s Plzní 2:5

No a nakonec dosud neporažený pražský celek Rebel. Tuhá bitva, kdy jsme už prohrávali 0:2 po první části. Po změně stran se nám podařilo snížit na rozdíl jednoho gólu a tlačili jsme. Bylo vidět jak kluci moc chtějí vyrovnat a vybojovat alespoň bod. Bohužel byl také patrný úbytek sil. Vyrovnat se nám prostě nepodařilo, ale výkon oproti začátku turnaje o poznání lepší. Prohra 1:2 s celkovými vítězi turnaje je dobrým vkladem do budoucna.

Kluci byli na dvoudenním turnaji poprvé, bylo otázkou, jak to zvládnou zejména po fyzické stránce. Přestože rezervy máme, všichni bojovali až do konce naplno. Patří jim poděkování za skvělou reprezentaci klubu.

Hodnocení trenéra Ladislava Mráze:
Pro mnoho kluků to byl přesun do vyšší věkové kategorie a tím pádem hra na celé hřiště. Kluci se s tím popasovali víc než dobře. Chtěl bych klukům poděkovat za odvedené výkony, za zarputilost a za chuť se zlepšovat v každém zápase.

Starší žáci začnou svoji sezónu již o tomto víkendu zápasem protu Suchdolu nad Lužnicí. V sobotu od 13h nás na našem hřišti čeká premiéra v soutěži starších žáků. Přijďte povzbudit naše borce budou to potřebovat !!!

Ti nejmenší – přípravka a minipřípravka – trénují od 25.8. a to ve velmi slušném počtu. Navíc se k nám přidávají další noví hráči, takže se naše základna utěšeně rozrůstá. Stále nabíráme nové hráče do všech věkových kategoríí, tj. od 5 do 13 let !!!