Bodově vydařený víkend

Další porci zápasů mají za sebou starší žáci, kteří po dvou méně vydařených zápasech porazili opět Zliv.

Nejprve jsme však nedokázali přetlačit Blatnou na jejím hřišti – 1:2. Nevyužili jsme ani ty nejvyloženější šance a body nám utekly o pověstný chloupek.

Pak k nám přijeli Prachatice, kteří se dostali až do trháku 4:1. Nám se pak podařilo ještě ve druhé třetině snížit na 3:4, ale vyrovnat jsme nedokázali – naopak soupeř pečetil svou výhru – 3:5

V prozatím posledním zápase jsme s devíti hráči a gólmanem jeli do Zlivi. Čekal nás stejně početný soupeř a tak nebyl prostor na výmluvy. Od začátku jsme měli zápas pod kontrolou a soupeř se často dostával z tlaku jen za cenu zakázaných uvolnění. Tentokrát jsme naše šance dokázali využívat a zpáteční cesta byla tedy radostná – 7:0.

Mladší žáci zahájili v „omlazené“ sestavě, kdy se zapojili nově příchozí hráči a hráči, kteří budou hrát tuto kategorii příští sezónu. Po prvních dvou prohrách s Dobřany a Plzní, kdy se úplně nedařila obranná fáze, jsme doma přivítali Písek a Prachatice.

S Pískem to bylo velmi vyrovnané, bylo vidět, že se kluci již probudili ze zimního spánku a bylo vidět několik zdařilých akcí. Bohužel jsme nedokázali převážit skóre na svoji stranu v základní hrací době a tak museli rozhodnout nájezdy. Ty rozhodl snad ve dvanácté sérii nejlepší hráč tohoto zápasu F. Teistler – 3:2ss .

S Prachaticemi jsme byli o fous lepší. Na hokejkách jsme měli ještě o chlup větší jistotu a byli jsme dobří v obraně. Soupeře jsme přestříleli, ale z mnoha šancí jsme využili jen 3. I to stačilo – 3:1.

Oba zápasy skvěle odchytal Tonda Kozelský, který kryl i 10 z 11 nájezdů v rozstřelu s Pískem.

Přípravka má za sebou turnaj v Dobřanech. Tým složený z nováčků letošní sezóny se statečně pere se soupeři. I když to výsledkově zatím nestačí, pokroky jsou znatelné a na zlepšení herních činností a dovedností budeme dále pracovat.

Minipřípravka hrála svůj turnaj na domácím hřišti. Sešli se nám téměř všichni hráči, a tak jsme mohli postavit 2 týmy. Kluci a holky už předváděli pěkné výkony a jsou velkým příslibem do budoucna. Nutno dodat, že takto početnou základnu máme pouze my a Plzeň, čehož si samozřejmě velice vážíme a žene nás to vpřed !